Zaterdag 15 februari 2020

Waar wij allemaal dolgelukkige stelletjes hun romantische tafeltjes ‘elders’ op zagen zoeken stonden onze Juffen en Meesters gisteravond weer klaar om 89 uitbundige Kwissers te verwelkomen voor een PubQuiz waar zoals altijd met het mes op tafel gestreden zou gaan worden om de eindoverwinning. Niets romantisch aan, of stiekem toch wel ?

Voordat ik de top 3 uit ga lichten eerst even het volgende. Vorige keer gaf ik aan dat je niet moet doen aan zelfbevlekking oftewel je eigen naam als teamnaam gebruiken. Vanavond bewees ‘Melany’ dat het geen probleem hoeft te zijn als je er maar voor zorgt dat je een goed team om je heen hebt, resultaat mooie 5e plaats!
Trix, de naamgeefster van ‘Trix1’ en ‘Trix2′, daarentegen weet nu dat ze haar naam niet moet uitlenen, en zeker niet aan andere teams, resultaat 15e en 18e. Volgens goed golfgebruik zou zo’n laatste 18e plaats een kabouter opleveren, Ger en Reinout ik heb er hier nog een paar staan voor jullie .

Terwijl tussendoor heftig werd ingeschreven voor de KerstPubQuiz van 18 december a.s. (is nu niet meer mogelijk = VOL , werd duidelijk dat de strijd voor de eerste 3 plaatsen zou gaan tussen 3 teams, oh nee 4 teams. Uiteindelijk mocht de Bovenmeester van Peer de Kwismeester, te herkennen aan zijn figuur, beslissen wie van de 2 teams die ex aequo 3e eindigden met 79,5 punten er vandoor zou gaan met de zelfgebrouwen 3e prijs. Na lang wikken en wegen maar gelukkig nog wel vlak voor de prijsuitreiking kwam de Bovenmeester met de verlossende oplossing dat een team van 6 personen bij gelijke stand achter een team van 5 personen dient te eindigen, (dus hup, 0,5 erbij in de eindstand).
Misschien dat ‘Multiple gok’ iets minder had moeten gokken maar door vaak goed te gokken wel keurig 4e werd, ‘de Ballenmeisjes’ daarentegen waren bijzonder blij met hun zwaarbevochten 3e plek. Vooral mijn favoriete Ballenmeisje zij staat maar al te graag bij het Meestershuis achter de bar maar het was haar nog nooit gelukt bij de PubQuiz .

Nummer 2 met 82 punten, ze waren er weer een keer bij maar wilden niet op de foto. Niet omdat de heren niet ijdel zijn maar wel omdat hun dames alle eer opeisten en sneller achter de bar stonden, ‘Lekker slim’, dames! Of was het gewoon een mooi romantisch gebaar van de heren van ‘Texas Holdems’ dat ze dit zomaar toelieten? Leuk om te vermelden is dat deze 2e prijs aangeboden is door onze nieuwe horecacollega Rudy van Bij de Buuren Vorden. Rudy, dank je wel ook namens de Texas Holdems en hun partners!

En dan de 1e plaats, zij kwamen, zagen en Quizztenhetniet volgens eigen zeggen, maar niets was minder waar. Het werd een afgetekende 1e plek, met 3 punten verschil. ‘Quizz het niet’, jullie Quizzten dus meer dan jullie dachten. gefeliciteerd! Gelukkig krijgen jullie al op 18 december de kans om deze titel te komen verdedigen.

Vrijdag 6 maart is Peer er alweer, hopelijk herstelt van hetgeen hij onder de leden had zodat hij jullie hier weer fris en fruitig kan komen ‘beledigen’ maar uiteraard vooral om jullie kennis op te frissen .

 

Meer nieuws!