Dinsdag 5 maart 2019

Artikel Contact-Noord – door Bernadet te Velthuis

VORDEN – Juffen van het eerste uur, zo kun je Jorieke Pellenberg, Mireille Kelderman en Sharon Eskes wel noemen. Vanaf de opening van het Meestershuis in Vorden, afgelopen vrijdag precies vijf jaar geleden, zijn zij er al werkzaam in de bediening. Reden voor Bovenmeester René Jak om de dames in het zonnetje te zetten en te bedanken met een mooie waardebon van Aniek Fotografie & Styling.

De dames vinden het leuk dat ze er al vanaf de start van het Meestershuis bij betrokken zijn. Zo vroeg Mireille ruim vijf jaar geleden, toen het pand omgetoverd werd tot horecagelegenheid, of er nog mensen nodig waren en was er vervolgens niet meer weg te slaan. Jorieke begon er met de bedoeling van een bijbaantje maar had het zo naar haar zin dat ze in vaste dienst kwam en Sharon werkt er nog steeds met veel plezier naast haar studie in Utrecht.

Op de vraag wat de dames het allerleukst vinden aan het werk, klinkt unaniem: “Het contact met de mensen”. Maar ook de drukte en het harde werken, het terras dat bij het minste of geringste zonnetje al vol zit en de leuke collega’s dragen bij aan het werkplezier. En ook over de ‘Bovenmeester’, zoals René geheel passend bij het schoolconcept van het Meestershuis genoemd wordt, zijn ze vol lof: “We zijn René dankbaar voor de samenwerking, waardering en steun van de afgelopen vijf jaar. We weten wat wij aan hem hebben, hij staat altijd achter ons”.

Het vijfjarig bestaan van het Meestershuis werd afgelopen vrijdag 1 maart op bijzondere wijze gevierd. De helft van de opbrengst deze dag ging namelijk naar Stichting Twentse Wens Ambulance, een non-profit organisatie die als doel heeft de laatste wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiënten mogelijk te maken. Geen willekeurig gekozen goed doel, maar ingegeven door een bijzondere gebeurtenis eind vorig jaar. Toen kwam een terminaal zieke dame met hulp van de stichting bij het Meestershuis voor haar laatste wens: om er nog eenmaal te lunchen.

Niet lang daarna overleed de dame en vroeg haar vader of het ook mogelijk was de lunch na de crematie bij het Meestershuis te komen nuttigen. René: “Het feit dat dit zoveel voor de familie betekende, maakte indruk op me. Dus ondanks dat de crematie op een dinsdag plaatsvond, de dag waarop we gesloten zijn, besloot ik speciaal voor hen te openen. Om ook deze wens in vervulling te laten gaan”.

Door de medewerkers van het Meestershuis werd een extra tintje gegeven aan het vijfjarig bestaan, zij doneerden deze dag op eigen initiatief de helft van hun fooi. Hierdoor kan het Meestershuis binnenkort een nog mooiere cheque aan de vrijwilligers van de Stichting Twentse Wens Ambulance aanbieden.

Dit en vele andere speciale momenten vervullen René Jak met trots over wat hij met het Meestershuis de afgelopen vijf jaar heeft neergezet: “Van het begin af aan klopt het concept en is het een succes. Ik heb altijd gezegd dat het een aanvulling ging zijn op het horeca aanbod in Vorden. We krijgen veel complimenten van gasten over het schoolse concept, de vernieuwende gerechtjes en mijn team waar ik superblij mee ben”. Over de plannen voor de toekomst kan hij kort zijn: “Doorgaan met doen waar we goed in zijn en mensen blijven verbazen en laten genieten”.

Meer nieuws!