Woensdag 9 december 2020

Zo fijn dat je zaak altijd vol zit, ja meen ik echt hoor. Vind ik echt fijn voor je!
Hoe vaak ze deze woorden wel niet uitgesproken heeft? Ontelbare keren, ze kwam hier dan ook bijzonder vaak en had naar eigen zeggen ook het mooiste uitzicht. Wij konden haar uittekenen, haar ‘witte koppie’ tussen de geraniums aan de overkant van de straat.
Vandaag staat er een ‘verhuiswagen’ voor haar trappenhuis en wordt haar appartement leeggehaald. Ze woont nu namelijk alweer bijna een maand in een verzorgingshuis in Doetinchem. Prachtige leeftijd 93, maar de laatste maanden ging ze te erg achteruit om zelfstandig te kunnen blijven wonen (Corona, wat is dat?). Hopelijk heeft ze daar nog een mooie tijd, maar haar kennende weet ze daar de zaken ook wel naar haar hand te zetten 😉
Kon ik haar hier heel af en toe missen als kiespijn 😅, nu al mis ik haar als het stukje vastigheid vanaf het moment dat ik mijn zaak opende in 2014. ’s Morgens de zaak openen en weten dat zodra je je hand opstak zij als een ‘jonge blom’ uit haar stoel opveerde om even naar elkaar te zwaaien.
Ik prijs mij gelukkig dat ik vorige week via haar kinderen nog een mooi ‘aandenken’ aan haar heb weten te bemachtigen. Rond Sinterklaas en de kerstdagen stond er namelijk altijd nog een ‘wit koppie’ voor het raam die net als buurvrouw Bep de boel nauwlettend in de gaten hield. De rollen zijn nu dus omgedraaid, vanaf dit moment houdt hetzelfde ‘witte koppie’ jouw kant in de gaten en blijf je, mede door dit aandenken, altijd in onze herinnering buuf 😘

Meer nieuws!