Donderdag 14 maart 2019

Wist u dat uw klok niet helemaal gelijk loopt Bovenmeester?

Vanmiddag wees een gast mij op het feit dat de klok die in het Oude Deel hangt niet helemaal gelijk loopt en dit klopt, maar het stoort mij niet en ik zal je vertellen waarom.

Ergens vorig jaar kwam mijn broer bij een familiebijeenkomst naar me toe en zei dat hij nog iets voor mij in zijn auto had liggen. Hij kwam terug met de klok die altijd in ons ouderlijk huis had gehangen en na het overlijden van mijn moeder bij hem terechtgekomen was. ‘Hier voor jou, zoek er een leuk plekje voor’ ;-).
De klok verdween bij mij in de opslag en toen ik daar in december onze houten kerstboom op ging halen kwam ik hem weer tegen. Toch zonde eigenlijk, weet je wat ik neem hem gewoon mee en ga kijken of ik er een plekje op de zaak voor kan vinden. Opgewonden en wel hangt deze er nu alweer een paar maanden maar dus wel met 1 klein ‘mankementje’, iedere ochtend moet de grote wijzer 8 minuten vooruit gezet worden. Natuurlijk kan ik het laten herstellen, maar iedere ochtend verzet ik die grote wijzer met veel plezier. Want iets in mij zegt dat mijn ouders de klok bewust langzamer laten lopen zodat ze mij nog dagelijks even aan het werk kunnen zetten en mede daardoor denk ik nog iedere dag even aan ze.
En dat voelt goed 😉

Meer nieuws!