Woensdag 22 augustus 2018 (2)

En nog een ‘in the pocket’ vandaag!!!

De Bovenmeester verkozen tot ‘Ondernemer van de week’ door Vizier op Bronckhorst. Trots ☺️

 

Gasten vragen vaak of ik onderwijzer ben geweest

wo 22 aug 2018, 10:52

door Feikje Breimer

“Contact is het belangrijkste. Wanneer ik iemand in de ogen kijk dan groet ik ook. Dat is in de Achterhoek normaal en dat is één van de redenen dat ik vanuit het westen in Vorden ben komen wonen en hier bijna vijf jaar geleden met Grand Café het Meestershuis ben begonnen.”

Vorden- René Jak kende Dennis Jansen al langer toen zij op het terras van de golfbaan in gesprek raakten over zijn droom. Zelfstandig ondernemer worden in de horeca. Dat was bepaald geen dagdroom, René bereidde zich uitgebreid voor. “Vanaf mijn 18e heb ik in de horeca gewerkt; van 5 sterrenhotel en bar-dancing tot grand café. Vervolgens was het vanwege rugproblemen beter om een andere richting te kiezen en werd ik Vestigingsmanager van een bank, het financiële inzicht dat ik daar kreeg is mij later goed van pas gekomen. Daarna ben ik bij een bierbrouwerij gaan werken om inzicht te krijgen in die kant van het werk. Toen ik met Dennis aan de praat raakte stond het oude gedeelte van het huidige Meestershuis te koop. Hij wilde het pand en ik een eigen zaak, ons plan dat we bij de gemeente indienden is uiteindelijk geaccepteerd.

Met een half oog houdt René het schermpje van buienradar aan de muur in de gaten. “Graag een cappuccino met suiker naar tafel zeventien,” zegt hij tegen één van de Juffen. De man die in de serre aan een tafeltje is gaan zitten is volstrekt niet verbaasd dat ongevraagd zijn bestelling op tafel wordt gezet. René: “Ik zie inderdaad alles, wanneer er iets gebeurt ben ik er. Op de bestelbon kan ik zien hoe lang een bestelling heeft geduurd. Ik laat liever wat meer mensen in de bediening lopen dan dat gasten langer moeten wachten.”

Vaste gasten weten inmiddels hoe het concept van het Meestershuis werkt. Kleinere gerechtjes die je combineert tot een lunch of maaltijd. René: “Ik ben zelf geen grote eter en hou niet van enorme borden vol, je treft hier geen grote schnitzels op de kaart maar gevarieerde Klassewerkjes. Geen uitsmijter met 3 eieren bij de lunch maar één Bio-eitje waar je er uiteraard ook 2 of 3 van mag bestellen of combineert met bijvoorbeeld één meerkeuzekroket en een Achtkastelensoep. Wij bieden keuze. Vier a vijf keer per jaar wisselen we op de kaart altijd 1/3 van de Meesterwerkjes en 2/3 van de Klassewerkjes, creatief en origineel dat willen we zijn!”

Meer nieuws!