Zondag 31 mei 2020

De M van Schoolkrijtjes 😉.

Deze foto kreeg ik op 27 april doorgestuurd van een vaste gast. Hij gaf aan dat dit ongeveer het aantal schoolkrijtjes waren die hij op dat moment misgelopen was sinds onze sluiting op 15 maart. Op mijn vraag hoe het met hem ging appte hij het volgende:
———————————————-
“Het komt goed Rene! Maar het zijn inderdaad rare en vervelende tijden. Zeker voor jouw branche.

Op mijn werk gaat het goed. Merken dat de Covid patienten afnemen en de reguliere zorg weer wat meer komt. Hopen op geen tweede golf. De ic in Apeldoorn ligt nog vol met Covid patienten. Dus het is altijd nog een nijpend geheel. Merk onder het personeel dat deze situatie ook het nieuwe ‘normaal’ aan het worden is. Het werken in beschermende kleding is normaal en als je goed de richtlijnen volgt ben je veilig. Met de tijd heb ik dit ook geleerd. Anders had ik het al wel gehad. Dus vertrouwen wint terrein.
Neemt niet weg dat er als nog verschrikkelijke situaties voorkomen en mensen niet bij hun geliefde kunnen. Hoop dat die situatie ook snel verandert en alles weer naar normaal kan gaan. Al zal dat helaas nog een lange tijd gaan duren…”.
——————————————-
Wat de Bovenmeester hiermee duidelijk wil maken? Wij, mijn medewerkers en ik, hebben het vertrouwen, dat de meeste andere branches al wel weer een beetje hebben en wat al die mensen die nu alweer doen alsof er niets aan de hand is al wel weer voor 100% hebben, nog niet terug. Morgen mogen alle horecazaken op een bijzondere zonnige feestdag de deuren weer openen om jullie allemaal zo goed mogelijk te gaan bedienen tijdens het zo gewenste en gemiste terras- en horecabezoek. Weet dat al die medewerkers 10 weken lang niet op de normale manier hebben kunnen werken en het vanaf morgen ook nog eens ‘anders’ moet. Ik hoop op jullie begrip als het morgen even niet zo loopt zoals jullie gewend zijn.
Gezondheid en vooral geen nieuwe piek veroorzaken is vele malen belangrijker dan even iets langer moeten wachten of niet het gewenste tafeltje krijgen want wat zou het mooi zijn als deze ‘vaste gast’ na morgen gewoon weer veelvuldig van schoolkrijtjes kan kom en genieten i.p.v. dat hij zich opnieuw veelvuldig in beschermende kleding moet hijsen om anderen te redden.

Meer nieuws!