Zondag 17 juni 2018

‘Ze is naar huis, want een vrouw van in de 90 kan natuurlijk niet zo makkelijk de trap op naar het toilet’.

Dit antwoord kreeg ik j.l. vrijdagavond van de kinderen van een ‘mevrouw uit de buurt’ waarvan ik zo blij was dat ze voor de eerste keer sinds de opening in 2014 bij ons de drempel overgekomen was (incl. rollator).
Dit verhaal heeft natuurlijk een begin dus we gaan even terug naar maart 2014. Ik trots als een pauw buiten voor het pand een ouder echtpaar aan het uitleggen hoe leuk het hier wel niet ging worden, zij met z’n tweeën net boodschappen gedaan en een beetje misprijzend door de ramen naar binnen aan het kijken. Toen ze doorliepen zei ik nog ‘kom anders een keer een kopje koffie drinken’. Als antwoord kreeg ik toen ‘je denkt toch niet dat ik € 2,00 voor koffie ga betalen, dat drink ik wel thuis’. Ik durfde toen niet te zeggen dat hij het met € 2,00 niet ging redden 😉.

Uiteraard viel zijn overlijdensadvertentie mij op, zo’n 2 1/2 jaar geleden. De kans dat ze samen iets zouden komen drinken was toen uiteraard voorbij. Des te leuker vond ik het dus dat ze samen met haar kinderen j.l. vrijdag binnen kwam lopen, maar net zo snel was ik haar na het eten van onze Klassewerkjes weer kwijt. Onderweg naar huis dus omdat ze dachten dat wij geen toilet gelijkvloers hadden hoorde ik van de 4 zittenblijvers die nog even van een Strafwerkje wilden genieten. Een misvatting natuurlijk want wij worden juist geroemd onder de ‘rolstoelberijders’ en ‘rollatorracers’ om onze nette en ruime toiletvoorziening voor mindervaliden maar dit terzijde 😉. Voor mij het moment om te vertellen van mijn eerste ‘contact’ met hun vader en moeder 4 jaar geleden, de reactie van hun vader konden ze wel plaatsen. Toen ik zei dat ik het jammer vond dat ze nooit samen bij het Meestershuis zijn geweest vertelde een zoon dat hij er eigenlijk toch stiekem wel bij was vanavond, de reden van dit etentje met z’n allen was namelijk de verjaardag van vader. Helaas heeft moeder dus nog steeds geen koffie bij ons gedronken maar het zal mij niets verbazen als ik haar binnenkort een keer met 1 van de kinderen zie verschijnen. En die eerste koffie krijgt ze dan van mij, gratis en voor niks

Meer nieuws!