Vrijdag 22 mei 2020

Mooi stukje over het Meestershuis in de nieuwsbrief van de Lochemse Golfclub met dank aan Gerard Makkinga van Plzant Communicatie.

Op de teebox met… Grand Café het Meestershuis

Onze club telt zo’n 40 businesspartners. Mede dankzij hun financiële steun bieden wij een golfbaan van topkwaliteit. Welke bedrijven zijn businesspartner? En wie is het sportieve gezicht achter het bedrijf? Maandelijks laten we één van de businesspartners aan het woord. Deze keer is de eer aan René Jak, zelfbenoemd Bovenmeester van Grand Café het Meestershuis.

De plannen voor een eigen bedrijf ontstonden zo’n 8 jaar geleden na een rondje golf op het terras van de golfclub, samen met Dennis Jansen en een mooi glas Leffe Blond. Ruim een jaar later opende Grand Café het Meestershuis haar deuren aan de Dorpsstraat in Vorden. Met een uniek concept waarin vervlogen schooltijden terugkomen in alle facetten van het bedrijf. Bent u nog nooit in het Meestershuis geweest? Strijk dan vanaf 1 juni eens neer op het gezellige grote terras en geniet van wat het verrassende lesrooster u te bieden heeft. Er werken in totaal 21 medewerkers: enthousiaste Meesters en Juffen in de bediening voor al uw Dorstlessen. En Keukenmeesters die elke dag heerlijke Strafwerkjes, Proefwerkjes, Meesterwerkjes en Klassewerkjes bereiden.

Net even anders
Als zelfbenoemd Bovenmeester speelt René Jak (53) in op de vraag en actualiteit met bijzondere gerechtjes voor een betaalbare prijs. “Wij zijn met alles net even anders,” vertelt René. “In plaats van een standaard menukaart met voor-, hoofd- en nagerechten bieden we een keur van kleine gerechtjes, die je uitstekend met elkaar kunt combineren om ’s middags als Proeverij van Meesterwerkjes of ’s avonds als Proeverij van Klassewerkjes te laten serveren. Wij wisselen iedere 3 maanden onze kaart waardoor het altijd een verrassing is wat de Keukenmeesters bedacht hebben. Verder ben ik supertrots op mijn team. Want het is ongekend hoeveel complimenten wij krijgen voor wat wij doen en voor de sfeer waarin we het iedereen naar de zin weten te maken. Dat maakt werken voor ons een feestje. Ook aan de lokale gemeenschap dragen we met plezier ons steentje bij.” Vele bezoekers vanuit de Achterhoek en ver daarbuiten weten het Meestershuis ondertussen te vinden. De beoordelingen op Facebook en Tripadvisor zijn uitmuntend. “Daaruit blijkt dat onze formule goed werkt, daar blijven we ons sterk voor maken. Lui in de schoolbank hangen is er voor ons niet bij.”

Competitie
Zelf speelt René (handicap 18,6) graag op de Lochemse Golfclub De Graafschap. “Door drukte lukt het mij de laatste jaren niet al te vaak om te spelen, maar daar ben ik uiteraard niet rouwig om. Het voelt mede daardoor iedere keer weer als een cadeautje zodra ik de baan instap. De periode tussen 11 en 31 mei neem ik het er daarom nog maar even goed van. Omdat veel leden ook regelmatig een bezoek brengen aan het Meestershuis was het voor mij een uitgemaakte zaak dat ik onze bedrijfsnaam ook bij de Lochemse terug wilde zien komen.” René is de trotse sponsor van de Maandtrofee 1 en 2 en hoopt uiteraard dat zijn Hole-in-One-prijs, zodra er weer om de prijzen gespeeld mag gaan worden, een paar keer gaat vallen. Als bedrijfsdeelnemer doet hij ook mee met de bedrijvencompetitie. “We hebben onderling veel plezier, het is erg gezellig en uiteraard is er ook een stukje gezonde rivaliteit,” zegt hij, “vooral met Bril In Mode, JWS Alles voor Kantoor en one2many!”

Meer nieuws!