Zaterdag 23 april 2022

 

Het was natuurlijk een gewaagde zet om op de eerste avond van de meivakantie een PubQuiz te organiseren en dat was ook te merken aan de inschrijvingen. Een aantal inschrijvingen werden in de afgelopen weken toch geannuleerd omdat er gewoon geen team gevormd kon worden. Hierdoor waren uiteindelijk ‘maar’ 2/3 van de tafels bezet met Quizzers en de andere 1/3 kon daardoor gebruikt worden door happers en borrelaars. Ook niet vervelend natuurlijk, want laat lekker happen en borrelen nou net het fundament onder het succes van jullie Meestershuis zijn 😁.
Gisteravond was het uiteraard het geborrel wat de boventoon voerde en er was zelfs een team die dacht dat ze met het hebben van het hoogste eindrapport extra punten hadden gescoord en zo uiteindelijk in de top 3 terecht gekomen waren. Maar nzo werkt het natuurlijk niet, team ‘Youri’ werd netjes vierde en die hoogste positie ooit moest ter plekke ge’vier’d worden. Nee niet met 🍻 maar met 🍾 natuurlijk!
De derde plek ging naar een team waarvan ik toen ze binnen kwamen al kon voorspellen dat ze derde zouden worden. Op de prijstafel stonden namelijk een aantal flesjes Prosecco piccolo en daar lusten zij wel pap van. Geen antwoord teveel goed, geen antwoord teveel fout. Steady richting derde plek, team ‘(W)Elles’ mooie prestatie weer 👏.
De tweede plek was voor een team die eigenlijk met een extra speler zou komen maar Wiljan lag helaas ziek op bed en ik heb zo het vermoeden dat deze aderlating team ‘Sprookjesfiguren’ de eerste plek gekost heeft. Daarentegen heeft het de zieke zelf waarschijnlijk wel een mooie ‘fruitmand’ (aangeboden door AB InBev) opgeleverd 😀.
En tja, dan hebben we altijd een winnend team en als je vaak meedoet lijkt het erop of je ooit een keer zou moeten winnen maar dan doen we echt de parate kennis van Pettrik en zijn poezen tekort 🥳. Team ‘Pettriks poezen’ van harte met dit mooie resultaat en nu maar kijken of jullie deze overwinning op 13 mei weten te prolongeren.
Waar ze trouwens ook goed kunnen borrelen is in de studentenstad Delft en hoe leuk was het dat wij zelfs daar al zo bekend zijn dat onze PubQuiz van gisteravond ingepland werd als activiteit in een commissieweekend van 9 Delftse studenten. Helaas geen prijs, maar gelukkig wel een mooie foto als herinnering 😇.
Alle andere teams uiteraard bedankt voor jullie aanwezigheid en wil je er volgende keer weer bij zijn dan kan je je vanaf nu opgeven voor de PubQuiz van zaterdag 25 juni. Alleen mogelijk via onze website www.hetmeestershuis.nl
Blijf b(l)ij qua kennis, maar bovenal blijf gezond 😉!

Meer nieuws!