Maandag 7 augustus 2023

Vandaag hebben we de wisseltap weer eens gewisseld. Het fust Hoegaarden wit was namelijk op en naast de Goose IPA hebben we daarom nu de ‘Boele’ op onze wisseltap, een fris blond bier met een alcoholpercentage van 6%. En weet je wat het mooie van dit mooie speciaalbier is? Je kunt het op elke dag van deze week komen proeven, wij zijn deze week namelijk van maandag t/m zondag oftewel alle 7 dagen open. Vraag niet hoe het kan maar profiteer er van 😊.
De ‘Boele’ is een heerlijke en toegankelijke blonde gebrouwen door brouwerij Chamaven uit Zutphen in samenwerking met (boerderij) de Wijte.
De Wijte heeft de smaak van deze blonde bepaald en levert de gerst van eigen land voor dit bier, daarnaast proef je de smaak van sinaasappelschillen en koriander.
De Chamaven waren een van oudsher Germaanse stam die zich in Zutphen hadden gevestigd. Vandaar dat al hun bieren Germaanse namen dragen. ‘Boele’ is namelijk een Germaanse naam en staat voor Liefde, Geliefde, Bloedverwant … heel toepasselijk voor de samenstellers van het bier. Brouwerij ‘Chamaven’ en boerderij ‘de Wijte’
Blijf gezond en drink met (je) mate(n) een hele ‘boele’ 🙄

Meer nieuws!