Maandag 18 maart 2019

Wie doet er hier al aan ‘storytelling’?

Die vraag kwam vanmiddag naar voren bij de officiële lancering van het Achterhoek Toerisme Kennisplein op het Graafschap College in Doetinchem. Het Kennisplein is dé plek waar wij, ‘ondernemers in het recreatieve’ straks terecht kunt voor factsheets, trends en ontwikkelingen, advies, e-learning en klassikale trainingen over onderwerpen als de Duitse markt, doelgroepen en online marketing kunnen gaan vinden en volgen. Oftewel deze week een vervroegde studiedag voor de Bovenmeester 😉.
Ik kon het niet laten om mijn vinger op te steken bij de door Goof Lukken gestelde vraag over ‘storytelling’. Toen ik aan de beurt was vertelde ik dat het Meestershuis één en al storytelling en dus beleving is.
In 1905 werd dit pand gebouwd als ‘huis voor de meester’. en de toenmalige ‘Bovenmeester’ Hendrik van Slooten Jr. was daar de eerste bewoner van. Zijn dochter Neeltje zag er op 17 september 1906 het eerste levenslicht in 1 van de kamers boven en wij hebben er sinds 5 jaar een prachtig Grand Café van gemaakt met een schools concept waar we met regelmaat een 10 met een griffel voor krijgen.
Hierna stokte ‘my moment of storytelling’ en ging mijn beurt over naar de volgende….
Had ik niet ook nog moeten zeggen dat onze gerechtjes namen hebben als Proefwerkjes, Meesterwerkjes, Klassewerkjes en Strafwerkjes? Onze drankjes Dorstlessen genoemd worden en als je teveel Dorstlessen tot je genomen hebt je boven naar het toilet mag waarvan de deuren niet als benaming ‘Dames’ en ‘Heren’ hebben maar ‘Juffen’ en ‘Meesters’. Het schoolkrijtje bij het afrekenen?
Nee het was wel goed zo denk ik, de meeste gezichten die ik daar zag ken ik ook van hier en die weten dat het wel goed zit met de beleving als ze bij het Meestershuis langskomen 😉

Meer nieuws!