Donderdag 18 juni 2020

Geachte meneer in uw smetvrije witte overhemd,

Ik richt mij graag even tot u en wat zou het mooi zijn als u dit ook zou lezen maar ik vrees dat de kans klein is. Hopelijk net zo klein als de kans dat wij beiden op dit moment corona op kunnen gaan lopen.
U wilde uw handen niet reinigen bij onze voordeur want u vond dat onzin, wetenschappelijk was er namelijk niet bewezen dat u via uw handen het virus kon overdragen bla, bla, bla. U zei dat tegen mij, een ondernemer die 11 weken lang zijn deur op slot moest houden (terwijl super- en bouwmarkten etc. vreemd genoeg wel op volle kracht door konden gaan) en nu na ‘heropening’ probeert om alles in goede banen te leiden volgens de voorwaarden waarop dat mocht van de overheid. Mijn medewerkers (en hun ouders) heb ik beloofd dat zij in een veilige werkomgeving zouden komen te werken en ik ze niet bloot zou stellen aan lieden zoals u en dat blijf ik ook onvoorwaardelijk volhouden wat u en anderen daar ook van moge vinden. Volgens mij was er de afgelopen weken een slogan waar we met z’n allen voor zouden gaan: alleen samen krijgen we corona onder controle. Helaas bent u die alweer vergeten en lijkt het bij u gewoon weer ikke, ikke, ikke.
En natuurlijk is bij iedereen de grote paniek alweer aan het verdwijnen en hopelijk loopt alles met een sisser af maar weet wel dat als er weer een uitbraak zou komen ik als eerste mijn deur weer moet sluiten. Weet echter ook dat ik er alles aan zal doen om de kans zo klein mogelijk te maken dat er bij mij iets opgelopen zou kunnen worden voor zover ik dat zou kunnen, eerste stap daarin is door types als u niet toe te laten binnen mijn bedrijf. Wij laten hier alleen gasten toe die, ongeacht of ze het er mee eens zijn of niet, zich wel houden aan de samen gemaakte afspraken. Eigenheimers zoals u ben ik liever kwijt dan rijk.

Met vriendelijke groet en blijf a.u.b. smetvrij!
de Bovenmeester

Meer nieuws!